nieuws

Heerenveen maakt ‘schaalsprong’

regios

In opdracht van de gemeenten Heerenveen en Skarsterlän heeft BVR, adviseurs stedelijke ontwikkeling, landschap en infrastructuur in Rotterdam, een plan ontworpen voor de ontwikkeling van enkele duizenden nieuwe woningen, bedrijventerreinen, kantoren, een groot sport– en recreatiepark, nieuwe wegen en natuur.

Een en ander staat in de integrale visie van Heerenveen en Skarsterlän, die vandaag door de beide colleges van burgemeester en wethouders wordt gepresenteerd. Afhankelijk van de komst van de Zuiderzeelijn houden beide gemeenten rekening met de ontwikkeling van 355 tot 475 hectare bedrijventerrein, 120.000 tot 230.000 m2 kantoren en 8500 tot 11.000 nieuwe woningen. In de visie voor de periode tot 2030 worden geen investeringsbedragen genoemd.     

Reageer op dit artikel