nieuws

heerenveen in trek bij banken en verzekeraars

regios

Banken en verzekeraars ontdekken Heerenveen als vestigingsplaats.

Verzekeraar Univé en de Rabobank gaan beiden een nieuw kantoor in het stadiongebied bouwen. Ook Friesland Bank Assurantiën overweegt serieus een verhuizing van Leeuwarden naar Heerenveen. Piet Zijlstra van de dienst Economische Zaken van de gemeente Heerenveen bevestigt de interesse van Friesland Bank Assurantiën voor vestiging bij het Abe Lenstra Stadion. Zijlstra: ‘Het gaat hierbij om de ontwikkeling van een kantoor met een oppervlakte van ongeveer 3.000 m2. Eén dezer dagen verwachten wij een definitieve beslissing.’De Rabobank begint naar verwachting begin 2007 met de bouw van een pand met een oppervlakte van circa 4.000 m2. De bouw van het Univé pand, eveneens ongeveer 4.000 m2, begint in november 2006. Het pand van de Rabobank komt op een zichtlocatie aan de A32, die nu nog tijdelijk in gebruik is als parkeerplaats. Univé kiest voor een plek tegenover het Abe Lenstra Stadion. Zijlstra: ‘Daarnaast begint in het stadiongebied in het voorjaar van 2007 de bouw van een kantoor voor Triore Accountants. Ook dit kantoor krijgt een oppervlakte van ongeveer 4.000 m2. Tot slot ontwikkelt advocatenkantoor Dommerholt een pand, eveneens met een oppervlakte van circa 4.000 m2. De bouw van dit pand begint al over een maand.’ Bij elkaar genomen, gaat het om een totale investering van 20 à 25 miljoen euro. Binnen het stadiongebied ontwikkelen de gemeente Heerenveen en BAM in totaal ongeveer 60.000 m2 kantoren.De ruimten pal naast en onder het voetbalstadion van SC Heerenveen zijn inmiddels allemaal vergeven. Het gaat onder meer om een nagelstudio, klimcentrum, kapper, massagesalon, fitnesscentrum, een kantoor voor Sportstad en het districtskantoor van de Nederlandse Volleybal Bond. Bij elkaar gaat het om 5.000 à 6.000 m2. De commerciële ruimte in het stadion wordt geëxploiteerd door Sportstad Heerenveen, de gemeente Heerenveen, Zorgverzekeraar Friesland, Sportclub Heerenveen en het Friesland College. De huurprijs van deze ruimten bedraagt ongeveer 120 euro per m2 per jaar.

Reageer op dit artikel