nieuws

Harry de Winter wil uitgaanscentrum in oude tramremise

regios

Tv-producent Harry de Winter wil in de voormalige tramremise aan de Tollenstraat in Amsterdam Oud-West een uitgaanscentrum realiseren.

Het 15.000 m2 grote monumentale complex moet onderdak gaan bieden aan drie theaterzalen met 800, 300 en 100 plaatsen voor kleinere theaterproducties en kleinschalige festivals. Samen met zijn zakenpartners Bob Meyer en Leo Ramakers heeft De Winter ook plannen voor een restaurant, en mogelijk een nachtclub en een bioscoop in ‘De culturele hoofdstad’, zoals de werktitel van het toekomstige uitgaanscentrum luidt. ‘Het moet 24 uur per dag leven’, zegt de ondernemende tv-maker over zijn plannen in Het Parool. Over het aankoopbedrag en andere voorwaarden moet nog worden onderhandeld met het stadsdeel. Eerder deze maand werden de reeds twee jaar durende onderhandelingen tussen projectontwikkelaar BPF Bouwinvest en het stadsdeel Oud-West over de herontwikkeling van De Hallen, zoals de voormalige remise ook wel wordt genoemd, gestaakt. Beide partijen zijn in ‘goed overleg’ uit elkaar gaan. De plannen voorzagen onder meer in de bouw van 240 woningen, een stadsdeelkantoor, een sportvoorziening en bibliotheek. De plannen van De Winter hebben alleen betrekking op het monumentale deel van het gebouwencomplex.Volgens BPF Bouwinvest is het ‘mede onder invloed van de ontwikkeling van de markt niet gelukt een acceptabele vastgoedexploitatie te realiseren.’ Door de regels van de Europese aanbesteding bleek het ook ‘niet mogelijk de ontwikkeling van het stadsdeelkantoor door BPF Bouwinvest te laten uitvoeren’. Het stadsdeel ontwikkelt het kantoor nu voor eigen rekening. Voor wat betreft de woningbouw en bedrijfsruimten is het stadsdeel in gesprek met woningcorporatie Rochdale, die interesse heeft getoond om vrije sector koopwoningen te ontwikkelen. Het stadsdeel heeft goede hoop om op korte termijn intentieovereenkomsten voor te leggen aan de stadsdeelraad.

Reageer op dit artikel