nieuws

Hangend plein boven verkeersknooppunt Arnhem

regios

Boven het Nijmeegseplein in Arnhem wordt een aan vier torens hangend evenementenplein gebouwd.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Arnhem deze week besloten. Details over contacten met projectontwikkelaars, het aantal vierkante meters en het investeringsbedrag kon de woordvoerster van de dienst stadsontwikkeling donderdag nog niet geven.Op het overdekte plein komen winkels en kantoren. Het moet de sleutelpositie innemen in het nieuw te ontwikkelen Stadshart Zuid dat binnen tien jaar gerealiseerd moet zijn. Het Nijmeegseplein moet stadion Gelredome, het Rijnhalgebied, winkelcentrum Kronenburg en Malburgen-West met elkaar verbinden.Het plan voor het hangende evenementenplein staat beschreven in de Startnotitie Zuid, waarover de Arnhemse gemeenteraad zich binnenkort buigt. In een zogeheten ontwikkelingsvisie zullen de plannen nader worden uitgewerkt en financieel worden doorgerekend.

Reageer op dit artikel