nieuws

grote verschillen in bouwleges rijnmondgebied

regios

In de regio Rijnmond zijn grote verschillen in de hoogte van bouwleges die gemeenten berekenen.

Een ondernemer die in Goedereede een bouwvergunning aanvraagt voor een huis van 250.000 euro is ruim 16.000 euro aan bouwleges kwijt. Voor dezelfde bouwsom hoeft de ondernemer in Rotterdam maar 5000 euro neer te tellen. Dat heeft de Kamer van Koophandel in Rotterdam dinsdag bekendgemaakt.De KvK onderzocht de hoogte van de bouwleges in 47 gemeenten in de regio. De verschillen in hoogte worden volgens de Kamer veroorzaakt doordat elke gemeenten een andere berekeningswijze hanteert. Gemeenten brengen bouwleges in rekening voor het in behandeling nemen van een aanvraag van een bouwvergunning. Van de 47 gemeenten berekenen er zeven de leges over de bouwsom inclusief BTW, de overige veertig over de som exclusief BTW.

Reageer op dit artikel