nieuws

grote parkeergarage in schiedam

regios

De gemeente Schiedam, de stadsregio Rotterdam, TCN Property Projects, NS Vastgoed en de gemeente Rotterdam ondertekenen vandaag een overeenkomst voor de realisatie van een grote P+R voorziening op Schieveste, direct naast station Schiedam Centrum.

De parkeergarage voor 1800 auto’s vergt een investering van ongeveer 32 miljoen euro en komt tot stand met subsidie van de stadsregio Rotterdam. TCN en NS Vastgoed worden gezamenlijk eigenaar van deze parkeergarage. Naast de omvang van de parkeervoorziening is ook het dubbelgebruik bijzonder. De P+R plaatsen worden gecombineerd met de parkeergarage van het Urban Entertainment Center (UEC), dat TCN op Schieveste gaat realiseren.De bouw en het ontwerp van de parkeergarage in Schiedam worden gekoppeld aan de ontwikkeling van het Urban Entertainment Center. Dit houdt in dat er conform planning eind 2007 zal worden begonnen met de bouw, en dat het gehele complex medio 2009 zal worden opgeleverd. Het Urban Entertainment Center wordt het landelijke centrum van stedelijk vermaak en multimedia voor het hele gezin. Het thema multimedia wordt in alle functies van het UEC – leisure, retail en horeca – zo intensief mogelijk toegepast. Programmaonderdelen, zoals de bioscoop, het speelparadijs, het amusementscentrum, de bowling, de horeca en de fitness staan bol van de nieuwste multimediatoepassingen. Daarnaast zal er het breedste, diepste en nieuwste multimedia assortiment van Nederland zijn te verkrijgen.

Reageer op dit artikel