nieuws

Grontmij ontwikkelt dure appartementen in voormalig klooster Sittard

regios

De verbouwing van het eeuwenoude Ursulinenklooster in de binnenstad van Sittard tot luxueus appartementencomplex gaat door.

Grontmij Real Estate komt met nieuwe, aangepaste plannen voor de bouw van 25 tot dertig topwoningen in het rijksmonument. Projectcoördinator Peter Sonnemans van Grontmij in Heerlen heeft tegenover het Limburgs Dagblad het plan voor het woningbouwproject bevestigd. De verbouwing van het voormalige nonnenklooster in de historische binnenstad tot Résidence Ursuline had vorig jaar al moeten zijn begonnen, maar toen bleek dat potentiële kopers bezwaren hadden tegen het ontbreken van balkons aan de voorkant. Deze balkons zijn echter niet toegestaan vanwege het de monumentale voorgevel van het gebouw Grontmij meent nu een oplossing voor dit probleem te hebben gevonden. Het complex, dat in de negentiende eeuw nog bekend stond als Huys op de Berg, moet plaats gaan bieden aan ongeveer 25 riante appartementen. Er worden in dit verband prijzen genoemd van ruim boven de zes ton.

Reageer op dit artikel