nieuws

groesbeek tekent voor centrumplan

regios

De gemeente Groesbeek en Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Groesbeek (OCG), bestaande uit BAM Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed, tekenden vorige week de realisatieovereenkomst voor vier deellocaties in het Centrumplan Groesbeek; Spoorlaan, Mariënhof, Kloosterpad-West en Kerkstraat / Burg.

Ottenhofstraat. De gemeente Groesbeek werkt sinds 2001 met deze partijen aan een ingrijpende herziening van het centrum.Op de locatie Spoorlaan worden ongeveer tachtig (koop)appartementen gerealiseerd, waarbij elk appartement een eigen parkeerplaats en een berging in de garage krijgt. Op het terrein achter Hema en Scapino komt een supermarkt met enkele kleinere winkels en horecavoorzieningen. De gemeente wordt opdrachtgever en eigenaar van ongeveer 130 ondergrondse openbare parkeerplaatsen voor bezoekers en winkelend publiek. Op de locatie Kerkstraat worden vijf koopwoningen gerealiseerd. Op de locatie Kloosterpad-West worden twaalf villa’s gerealiseerd. Op de locatie Mariënhof worden zes luxe appartementen gerealiseerd. Als alle procedures voorspoedig verlopen, verwachten de marktpartijen in 2007 met de bouw van de eerste deellocaties te beginnen.

Reageer op dit artikel