nieuws

Groep handelaren Beverwijkse Bazaar wil verbod op heffen entreegeld

regios

Een groep handelaren van de Beverwijkse Bazaar wil dat de directie van de Bazaar onmiddellijk stopt met het heffen van 1,20 euro entreegeld.

Bij de rechtbank in Haarlem vroeg de groep vrijdag tijdens een kort geding om een verbod op het heffen van entreegeld. De handelaren zeggen minder omzet te maken sinds de invoering van de toegangsprijs eind oktober.Volgens de handelaren, verenigd in de Winkeliersvereniging De Zwarte Markt, houdt de directie van de Beverwijkse Bazaar zich niet aan de overeenkomst van januari. In die afspraak staat dat er tot 1 januari 2006 geen entreegeld zou worden gevraagd.De Beverwijkse Bazaar heeft 60.000 m2 bebouwd terrein in gebruik als markt en 25.000 m2 als leisure. De directie heeft uitbreidingsplannen die voorzien in 30.000 m2 nieuwe marktactiviteiten en 25.000 m2 leisurevoorzieningen. Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid van 4000 tot 12.000. Eigenaar Bert van Kampen rekent erop, dat de vernieuwde ‘Zwarte Markt’ over acht jaar 10 miljoen dagjesmensen zal trekken.     

Reageer op dit artikel