nieuws

gouda krijgt geneesmiddelenmuseum

regios

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Pharmacie (KNMP) gaat een geneesmiddelenmuseum vestigen in Gouda.

De KNMP wil vooral kinderen bewust maken van de gevolgen van medicijnen, maar er is ook ruimte voor historische apothekersinrichtingen. Het museum hoopt in april of mei volgend jaar open te gaan, vertelde apotheker Chris Heerkens maandag. Hij is een van de initiatiefnemers van het museum. In het museum komt de ontwikkeling van medicijnen vanaf de zestiende eeuw aan bod en krijgen bezoekers informatie over de bereidingswijze. Het Nationaal Farmaceutisch Museum de Moriaan neemt zijn intrek in het gebouw van het Pijpen- en Aardewerkmuseum in Gouda. ‘Dat heeft als voordeel dat alle voorzieningen voor een museum al aanwezig zijn. Brandalarm, camera’s, toiletten, et cetera. Zo maken we meteen een vliegende start’, aldus Heerkens. De collectie van het Pijpen- en Aardewerkmuseum verhuist naar een andere locatie.

Reageer op dit artikel