nieuws

glasplaten winkelcentrum leidsenhage verwijderd

regios

De glasplaten van de promenade van het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam (totaal 55.

00 m2) worden verwijderd. De belangrijkste eigenaar van het winkelcentrum Rodamco Europe (35.000 m2) heeft dit besloten na overleg met de gemeente en de winkeliersvereniging, zo liet de gemeente weten.Binnen anderhalve maand zijn drie keer glasplaten naar beneden gevallen in de overdekte winkelstraat. Na het breken van de eerste ruit op 18 juli liet de gemeente een net spannen. Na het kapot gaan van een tweede ruit afgelopen donderdag kwam een tweede veiligheidsnet. Deze maatregelen bleken niet voldoende toen dit weekeinde een derde glasplaat naar beneden kwam.Begin volgende week wordt bekend wanneer de ruiten worden weggehaald en op welke manier. Een onderzoek naar de oorzaak van het vallende glas loopt sinds juli. De uitkomsten en aanbevelingen verwacht de gemeente medio september.

Reageer op dit artikel