nieuws

Gemeenteraad Kerkrade twijfelt over woontoren

regios

De gemeenteraad van Kerkrade keert zich in eerste instantie tegen een plan voor de bouw van een veertig meter hoge woontoren in het Ursulinenpark in de wijk Holz.

Projectontwikkelaar is Smeets Bouw in Maastricht.In het Ursulinenpark worden ruim honderd woningen gebouwd. Omdat de gemeente het park wil behouden, moest een deel van de woningen in de torenflat worden ondergebracht. Smeets Bouw wil geen details van het project prijsgeven en niet reageren op de ontwikkelingen rond het project in de gemeenteraad.Het is overigens niet zeker of de gemeente het plan kan tegenhouden. Met de stedenbouwkundige opzet is de raad namelijk eerder al akkoord gegaan. De raadsleden buigen zich momenteel over de alternatieven voor de woontoren. Kerkrade heeft volgens verantwoordelijk wethouder Frans Krasovec op zijn minst een inspanningsverplichting om de bouw van het afgesproken plan mogelijk te maken. In mei komt de kwestie volgens hem opnieuw aan de orde in de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel