nieuws

gemeente negeert brandgevaar az-stadion

regios

Het nieuwe AZ-stadion is niet brandveilig, zo blijkt uit een geheim rapport dat is opgesteld door een gerenommeerd brandexpert in opdracht van de brandweer.

Het kritische rapport van brandexpert Suurenbroek lijkt echer snel in de doofpot te worden gedaan door de brandweer en de gemeente Alkmaar, zo meldt het Noordhollands Dagblad. Ze trekken hun handen er van af. De brandweer en de rampenbestrijding eisten dat de brandwerendheid van het stadion minimaal 60 minuten bedraagt. De staalconstructie van het stadion is echter slechts 47 minuten bestand tegen brand. Volgens onderzoeker Suurendonk stelt een brandwerendheid van 47 minuten niets voor. Dat meldt hij ook in het rapport. Bij brand is er veel te weinig tijd om het publiek tijdig in veiligheid te brengen. Het rapport is echter in overleg met de ambtelijke diensten en de brandweer ingetrokken omdat het niet zou deugen. Burgemeester M, van Rossen: ‘het stadion wordt gebouwd volgens het Bouwbesluit. Er is dus niets aan de hand. Het stadion is straks veilig’, garandeert zij. Ook brandweercommandant H. Foederer heeft zich inmiddels gedistantieerd van het rapport dat in zijn opdracht werd opgesteld.

Reageer op dit artikel