nieuws

gelderland sluit miljoenencontracten met regio’s

regios

De provincie Gelderland gaat de uitvoering van allerlei projecten in de provincie in een hogere versnelling gooien.

Daarom worden dit voorjaar zogenaamde uitvoeringscontracten afgesloten met de zes Gelderse regio’s. Afspraak is dat de hierin genoemde projecten in 2006 beginnen. Ieder contract bevat uiteenlopende projecten – van de aanleg van een nieuwe rondweg, het opknappen van een rijksmonument (molen Ermelo), het opstellen van een sociale agenda (Regio Rivierengebied) tot de herstructurering van 200 hectare kazerneterrein (project Ede-Oost) – die bij elkaar opgeteld miljoenen euro’s omvatten. Voor sommige projecten is geld gereserveerd, maar is een extra impuls nodig om de bouw te stimuleren. Ook de regio’s dragen geld bij. De regionale uitvoeringsprogramma’s vereisen een extra provinciale investering van bijna 30 miljoen euro.

Reageer op dit artikel