nieuws

geen voetbalmuseum in middelburg

regios

De initiatiefnemers van het nationale voetbalmuseum hebben Middelburg definitief afgeschreven als een geschikte locatie voor hun plannen.

De ‘Hoekse en Kabeljauwse twisten’ tussen de gemeenten Middelburg en Vlissingen hebben bij die beslissing een belangrijke rol gespeeld.De ontwikkelingen kwamen de afgelopen dagen in een stroomversnelling, toen het bedrijf Taminiau Content Development (TCD) het bedrijfsplan had afgerond. ‘Daaruit bleek dat het economisch onverantwoord is om het museum in Zeeland te vestigen’, zegt woordvoerder Matty Verkamman in de regionale krant PZC. Volgens Verkamman toonden de Zeeuwse overheden weinig daadkracht.Als voorbeeld noemde Verkamman de recente onrust rond het Zeeuws Evenementen Podium (ZEP), waar het voetbalmuseum zou moeten verrijzen. Middelburg en Vlissingen bakkeleiden openlijk over de vestiging van winkels en culturele voorzieningen in het te ontwikkelen gebied de Mortiere in Middelburg. In 2004 keurde Gedeputeerde Staten van Zeeland het bestemmingsplan van Mortiere in Middelburg goed. Behalve woningen, bedrijven en een woonboulevard komt hier ook een groot entertainment center. Mortiere is een gebied van 230 hectare, waarvoor 900 woningen, 30 hectare bedrijventerrein, 40.000 m2 winkelruimte en een golfbaan op het programma staan.

Reageer op dit artikel