nieuws

geen hoogbouw princenhage

regios

Het hoogbouwproject naast restaurant Princeville in het centrum van Breda gaat niet door vanwege hevige protesten.

Het gebouw Princenhage wordt niet hoger dan vier verdiepingen. De Bredase projectontwikkelaar De Wit Management en Consultancy kwam vorig jaar met het voorstel om in het gat tussen het restaurant Princeville en het nog in aanbouw zijnde Van der Valk-hotel een kantoor- annex appartementencomplex te bouwen met een hoogte van zes etages. Om dit deel van Breda een wat stedelijker uitstraling te geven, liet de gemeente weten dat er nog een verdieping bovenop moest, met als eindresultaat zeven etages. Dit voorstel stuitte op hevig verzet in de omgeving. De projectontwikkelaar komt nu eind februari met een gewijzigd bouwplan.

Reageer op dit artikel