nieuws

fusie limburgse corporaties stapje dichter bij

regios

De fusie van de drie Limburgse woningcorporaties Hestia Groep, Woonpunt en Wonen Limburg is een stapje dichter bij gekomen.

Het onafhankelijk bureau Gerrichhauzen & Partners uit Dordrecht heeft zijn rapport over de voor- en nadelen van schaalvergroting afgerond en de bevindingen gepresenteerd aan de managementteams en ondernemingsraden. Besloten is dat de drie corporaties eerst op kleine schaal gaan samenwerken en dat pas op langere termijn de beslissing zal worden genomen of het tot een megafusie moet komen. Mocht het tot een fusie komen dan ontstaat de grootste corporatie in Limburg (en de nummer 5 van Nederland), met 50.000 woningen en 540 medewerkers. Het eigen vermogen van de drie corporaties samen bedraagt ruim 250 miljoen euro. Hestia is vooral actief in Landgraaf en Kerkrade en is de kleinste van de drie. Woonpunt en Wonen Limburg zijn actief in andere delen van de provincie.

Reageer op dit artikel