nieuws

fusie levert corporatiebestuurders sws miljoen op

regios

De fusie van de twee Eindhovense woningcorporaties SWS en Hertog Hendrik van Lotharingen (Hhvl) heeft drie voortijdig vertrokken bestuurders geen windeieren gelegd.

Twee van hen kregen eind 2005 een gouden handdruk van ieder ruim een miljoen euro. De derde kreeg een vertrekbonus van een half miljoen. Dat meldt de Volkskrant, die inzage kreeg in de jaarverslagen van de corporaties.Cor Hinnen van SWS kreeg ruim een miljoen euro, ofwel bijna vijfmaal zijn jaarinkomen van 213.000 euro, zijn collega Ferry Osterop (jaarsalaris 153.000 euro) bijna zevenmaal. Bovenop het miljoen kregen de twee SWS-bestuurders bonussen en extraatjes van respectievelijk 57.000 en 41.000 euro. Ton de Zwart, de vertrekkende bestuurder van fusiepartner Hhvl toucheerde in 2004 al een half miljoen euro. President-commissaris van SWS Hans van Kemenade noemt de bedragen ‘veel geld’, maar vindt dat het ‘hoort bij goed werkgeverschap om gemaakte afspraken na te komen.’ In het bedrijfsleven is het overigens gebruikelijk dat bestuurders bij vertrek maximaal een jaarsalaris meekrijgen.

Reageer op dit artikel