nieuws

Franeker Factorij wordt kantoorpand

regios

Het monumentale uit 1876 stammende graanpakhuis De Factorij in Franeker heeft een nieuwe functie gekregen als kantoorgebouw voor MKB-ondernemingen.

Vandaag wordt het gerestaureerde pand officieel in gebruik genomen. De eerste verdieping (266 m2) van het vier etages tellende gebouw is inmiddels verhuurd aan het reïntegratiebedrijf Traject. In totaal meet De Factorij 1362 m2. De Factorij maakt onderdeel uit van het BIWO-project (Bedrijfshuisvesting In cultuurhistorisch Waardevolle Objecten) voor MKB-ondernemingen in Noord-Nederland. Dit project wordt met gelden van de Europese Unie (SNN), Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Nationaal Restauratiefonds, provincie, gemeente en het VSB-fonds gefinancierd.Stichting DBF Bedrijfsontwikkeling is eigenaar van het pand. Om de werkgelegenheid in Noord-Nederland te stimuleren, koopt DBF Bedrijfsontwikkeling monumentale panden, die na restauratie voor een redelijke prijs aan passende MKB-ondernemers worden verhuurd. DBF herontwikkelde De Factorij voor 2 miljoen euro. De huurprijs ligt tussen de 65 en 80 euro per vierkante meter. DBF treedt zelf op als makelaar.

Reageer op dit artikel