nieuws

fortis wil etten-leurse winkeliers helpen

regios

Eigenaar Fortis Vastgoed van de door wateroverlast getroffen winkels in het nieuwe winkelhart van Etten-Leur schiet de gedupeerde winkeliers te hulp, zo meldt BN/De Stem.

Het bedrijf neemt een onafhankelijk bureau in de hand dat binnen enkele weken boven water moet krijgen of en zo ja welke structurele gebreken de gebouwen vertonen. De eigenaar kondigt verder aan dat hij zijn huurders (juridische) steun zal verlenen bij het in beeld brengen en eventueel verhalen van de waterschade.Gisteravond hield de beheer- en beleggingsmaatschappij een informatieavond voor de getroffen middenstanders. Fortis Vastgoed zegt ‘enorm geschrokken te zijn’ van de wateroverlast van het afgelopen weekeinde. ‘De tweede keer in drie weken tijd. Dat mag niet gebeuren’, aldus een woordvoerder. Fortis heeft als eigenaar van de getroffen winkelpanden begin deze maand, na de eerste wateroverlast, meteen contact gezocht met de twee bouwers van de getroffen winkelcomplexen en het bureau dat de technische berekeningen heeft gemaakt. Bij een flink aantal winkels is forse waterschade ontstaan. Zaken onderin het nieuwe Etatia-blok liepen waterschade op door regenwater dat via de plafonds naar binnen kwam. Ook bij een nabijgelegen winkel- en appartementenblok ontstonden lekkages.

Reageer op dit artikel