nieuws

Fortis schrapt verhuizing naar Acanthus

regios

De herhuisvesting van alle onderdelen van Fortis Bank in Amsterdam naar het kantoorgebouw Acanthus in Zuidoost is van tafel.

Na een onderzoek van een jaar is gebleken dat concentratie van alle Amsterdamse bedrijfsonderdelen niet de beoogde kostenbesparing zou opleveren. Daarnaast zou een groot aantal medewerkers niet meegaan naar de nieuwe locatie.Het onderzoek richtte zich de laatste maanden op het aanhuren van het nieuwe kantoorgebouw Acanthus in Amsterdam-Zuidoost, een object van ING Real Estate. Daar kon het concern dit najaar, met een aanzienlijke huurvrije periode, het object van 42.000 m2 huren. Gesuggereerd wordt dat Fortis een huurvrije periode van vier jaar op een huurtermijn van twaalf jaar werd geboden.Fortis zegt zich nu te richten op ‘het handhaven en optimaliseren van de bestaande kantoorpanden in Amsterdam’. Daar heeft het concern, deels in eigendom, deels gehuurd, naar schatting ongeveer 45.000 m2 in gebruik. Fortis bezit onder andere een groot kantoorpand van 20.000 m2 aan het Rokin in het centrum van Amsterdam.

Reageer op dit artikel