nieuws

Fors aantal nieuwe kantoormeters in Horsterparc

regios

Op bedrijventerrein Horsterparc in Zeewolde, een bedrijvenpark voor zakelijke dienstverlening en kennisgerelateerde productie, wordt behalve voor bedrijfsruimte ook ruimte vrijgemaakt voor een fors aantal meters kantooroppervlak.

De provincie Flevoland heeft, op verzoek van de gemeente Zeewolde, besloten af te wijken van het Omgevingsplan, dat oorspronkelijk niet in de vestiging van kantoren voorzag. Zeewolde kent volgens Theo Seegers, projectleider bedrijfsterreinen a.i. van Zeewolde, een zekere vraag naar kantoormeters en een uitbreiding van het aanbod is wenselijk, ook gezien de verwachte groei van de gemeente. Horsterparc – het voormalige Paardenveld – bestaat uit twee gedeelten; een terrein van 13 hectare waar ruimte is voor 70 procent aan kantoren, en een terrein van 15 hectare, waarop voor de helft kantoren kunnen worden gebouwd. Onderdeel van het laatste terrein is een strook van 12.000 m2 die, als het aan de gemeente ligt, geheel uit kantoren zal bestaan. Volgens Seegers hoeven de ontwikkelaars van de kantoren niet direct met huurders te komen. ‘Er is zeker ruimte voor een gedoseerde risico-ontwikkeling’, zegt Seegers. De gemeente verwacht in mei de procedure voor de herziening van het bestemmingsplan te hebben afgerond. De eerste gronduitgifte, waaronder de kantorenstrook, kan dan in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

Reageer op dit artikel