nieuws

fila kiest distributiecentrum in roosendaal

regios

De regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant uit Breda heeft een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse modeconcern Fila voor de huur van een distributiecentrum in Roosendaal.

De huur van het complex van 33.000 m2 op het industrieterrein Borchwerf langs de A17 is aangegaan voor een periode van tien jaar. Vanuit het Roosendaalse centrum gaat Fila de gehele Europese distributie verzorgen. Fila is wereldwijd actief als producent en leverancier van sportkleding en sportschoenen. Het concern heeft de bedrijfsruimte reeds betrokken.Welke huurprijs Fila gaat betalen, wil Cees Nuijten, acquisiteur van Rewin West-Brabant, niet kwijt. Eigenaar van het 33.000 m2 grote bedrijfspand is volgens Nuijten vastgoedbelegger Four Diamonds uit Amsterdam. Deze belegger zou het pand twee jaar geleden hebben gekocht voor 6 miljoen euro.’Maar pin me er niet op vast’, aldus Nuijten over het aankoopbedrag. Het centrum heeft drie jaar leeg gestaan. Daarvoor had de Amerikaanse modeketen Gap er zijn distributiecentrum gevestigd. Fila heeft voor Roosendaal gekozen vanwege de goede logistiek, een gunstige kostenstructuur en een goed arbeidsreservoir en de snelle beschikbaarheid van het centrum. Bovendien heeft Rewin een aantal subsidies voor Fila in de wacht gesleept, waaronder een gesubsidieerd banenproject voor jonge werklozen. Het distributiecentrum levert Roosendaal en omstreken 250 tot 300 nieuwe banen op.

Reageer op dit artikel