nieuws

Faillissement datahotel lijkt onafwendbaar

regios

De onderhandelingen tussen het havenbedrijf Rotterdam en een onbekende partij over de verkoop van het datahotel in Frankfurt zijn vorige week op niets uitgelopen.

Het havenbedrijf vraagt nu het faillissement aan van het hotel. Dat liet het havenbedrijf maandag weten. Het datahotel is een van de onderpanden die Joep van den Nieuwenhuyzen tegenover bankgaranties van het havenbedrijf stelde. Na de ondergang van diens bedrijf RDM werd het havenbedrijf eigenaar van de vennootschap Lamounchi Beheer en daarmee van het datahotel. Kredietverzekeraar Atradius is samen met het havenbedrijf de grootste belanghebbende bij het datahotel. Atradius heeft een hypotheek van 15 miljoen euro op het pand in Frankfurt staan. Het bedrijf wil geen commentaar leveren op het aanstaande faillissement van het onderpand. Het datahotel herbergt de backupfaciliteiten van onder meer de Duitse effectenbeurs en het centrum voor elektronisch betalingsverkeer. Een faillissement betekent niet dat het licht in het datahotel uitgaat. De curator kan ervoor kiezen het in bedrijf te houden.    

Reageer op dit artikel