nieuws

Etten-Leur akkoord met Trivium Outlet Mall

regios

De gemeenteraad van Etten-Leur is akkoord met de aanleg van een outlet center in Etten-Leur door Stable International, direct aan de A58.

De Trivium Outlet Mall moet een modern overdekt centrum worden met in totaal ongeveer 14.000 m2 winkel- en horecavoorzieningen. Met de bouw is een investering van 50 miljoen euro gemoeid.De gemeente maakt vandaag bekend dat zij een artikel 19-procedure bij de provincie zal starten om het bestemmingsplan te wijzigen. Dat voorziet nu in de aanleg van een meubelboulevard. Etten-Leur verwacht begin september de verklaring van geen bezwaar van de provincie te verkrijgen en de bouwvergunning te kunnen afgeven.Etten-Leur concurreert voor de aanleg van een outlet center met de gemeente Roosendaal, die vergelijkbare plannen in een vergelijkbaar stadium ontwikkelt. McMahon Development Group hoopt in deze gemeente tachtig winkels in een outlet mall onder te brengen. De projectontwikkelaar verloor onlangs een kort geding tegen de gemeente Etten-Leur. Volgens McMahon houdt Etten-Leur zich niet aan de procedures. McMahon is bij het gerechtshof in Den Bosch in beroep gegaan tegen de uitspraak van de kortgedingrechter. Het hof zal zich naar verwachting eind mei over de zaak buigen.

Reageer op dit artikel