nieuws

era realiseert de oriënt voor transvaal

regios

Projectontwikkelaar Era Bouw gaat woonproject De Oriënt in de wijk Transvaal in Den Haag realiseren.

Gisteren heeft Era Bouw zijn handtekening gezet onder de koopovereenkomst van woningcorporatie Staedion voor de kavel van het project. Begin 2009 begint Era Bouw op deze locatie met de bouw van ruim negentig nieuwe woningen en een tiental bedrijfsruimten. Met De Oriënt – de oplevering is naar verwachting eind 2010 – geven Staedion en Era Bouw de wijk Transvaal een nieuwe impuls. De Oriënt is bijzonder omdat de wensen en ideeën van de huidige bewoners van Transvaal als uitgangspunt zijn genomen. Voordat de architect achter de tekentafel plaats nam, zijn bewoners en ondernemers uit de buurt geïnterviewd. Een opvallende conclusie was dat 65 procent van de betrokkenen een grote binding heeft met Transvaal. Met name de Hindoestaanse Surinamers hebben een grote voorliefde voor de wijk. Het merendeel van de geïnterviewden, 85 procent, heeft echter de behoefte aan meer veiligheid, ruime eengezinswoningen en frisse en vrolijke architectuur. Dit vormde voor Era Bouw het uitgangspunt om samen met Molenaar & Van Winden Architecten een project-op-maat te ontwikkelen, De Oriënt.

Reageer op dit artikel