nieuws

epe wil meer landgoederen in buitengebied

regios

De gemeenteraad van Epe heeft gisteren de nota Kwaliteitsimpuls buitengebied Epe vastgesteld.

Deze nota zal leidend zijn bij de beoordeling van initiatieven van nieuwe landgoederen in het buitengebied van de gemeente Epe. De nota is in opdracht van de gemeente geschreven door de SIR-groep, een samenwerkingsverband van drie deskundige adviesbureaus.In de nota worden goede kansen gezien voor de ontwikkeling van nieuwe landgoederen in Epe. Door een nieuw landgoed te stichten, kan afhankelijk van de locatie, een bijdrage worden geleverd aan de instandhouding en ontwikkeling van het karakteristieke landschap in de gemeente Epe. Daarnaast kunnen nieuwe landgoederen een bijdrage leveren aan de doelstelling van de gemeente om voldoende woningen te bouwen, omdat bij nieuwe landgoederen woningbouw kan worden toegestaan.De gemeente Epe stelt als voorwaarde dat (om tot de realisatie van nieuwe landgoederen te komen) de totale oppervlakte van een nieuw landgoed minimaal 10 hectare moet zijn. In geval van bijzonder toegevoegde waarde aan het landschap, mag deze bij uitzondering ook minder zijn dan 10 hectare, maar altijd meer dan 5 hectare.

Reageer op dit artikel