nieuws

Eindhoven helpt ‘starters’ met lening

regios

Huurders die in stadsvernieuwingsgebieden in Eindhoven wonen, kunnen van de gemeente een starterslening krijgen om in hun vernieuwde buurt een huis te kopen, ook als zij eigenlijk onvoldoende inkomen hebben.

Op deze manier wil Eindhoven een eigen woning bereikbaar maken voor mensen met een klein inkomen, zo meldt de website van het blad Binnenlands Bestuur. De gemeente stelt hiervoor dit jaar 5 miljoen euro beschikbaar. De zogeheten starterslening is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). De gemeente verstrekt de lening in samenwerking met het SVn en de woningcorporaties. De starterslening is een aanvullende lening, waarmee het verschil tussen het maximale hypotheekbedrag en de totale aankoopsom van een woning kan worden overbrugd. De eerste drie jaar betaalt de woningkoper geen rente en aflossing. Na drie jaar wordt op basis van het inkomen bepaald hoeveel rente en aflossing iemand gaat betalen.

Reageer op dit artikel