nieuws

Eerste paal nieuwbouwproject Land van Belofte Schiedam

regios

Zaterdag 11 september slaan wethouder Ton de Swart en directeur Karin van Dreven van Woonplus Schiedam de eerste paal voor het nieuwbouwproject Land van Belofte in Schiedam.

Bam Vastgoed realiseert het Land van Belofte op de historische grond van de Broersvest, Boterstraat, Kreupelstraat en het Plein, tussen de monumentale panden in het oude stadshart. In Land van Belofte worden tachtig appartementen, penthouses, atelier- of praktijkwoningen, herenhuizen en een maisonnettewoning gebouwd. De woningen zijn onderverdeeld in de blokken A tot en met E, die elk een eigen uitstraling hebben. Woningcorporatie Woonplus Schiedam heeft diverse woningtypen aangekocht voor de verhuur in het hogere segment. Op de begane grond van blok D is ongeveer 2500 m2 bestemd voor commerciële ruimte, waarvan ABN Amro ruim 1800 m2 heeft afgenomen. In totaal zijn er binnen het project ruim twintig verschillende woningtypen beschikbaar. Het ontwerp van Land van Belofte vormt een eenheid, omdat de betrokken architectenbureaus de historische omgeving als uitgangspunt hebben genomen. Land van Belofte is een ontwerp van Mei Architecten en KOW stedenbouw architectuur. De uitvoering van het project ligt bij Bam Volker Bouwmaatschappij. De eindoplevering van het project Land van Belofte zal naar verwachting plaatsvinden voor het eind van 2006.

Reageer op dit artikel