nieuws

dordrecht zet de holland in de verkoop

regios

Het college van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht heeft besloten om het pand De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel 97 door middel van een biedingsprocedure te verkopen.

B&W stellen eisen aan de ontwikkelende partij met betrekking tot randvoorwaarden voor de ontwikkeling. De belangrijkste zijn dat de nieuwe functie van het gebouw past binnen het huidige bestemmingsplan en dat de markante kenmerken die architect Sybold van Ravensteijn het gebouw gaf, zichtbaar blijven.De gemeente Dordrecht kocht De Holland eind 2004 aan, met als doel om het zoveel mogelijk in oude luister te herstellen. Diverse initiatieven, zoals de vestiging van een huisartsenpraktijk, zijn onderzocht maar leidden tot op heden niet tot een nieuwe bestemming van het gebouw. De biedingsprocedure rondom de verkoop start dit najaar; de verwachting is dat de herontwikkeling in 2007 kan starten. Van een tijdelijke verhuur is en wordt afgezien , wegens de hoge kosten die hiermee zijn gemoeid. In de tussentijd wordt De Holland bewaakt door een anti-kraakorganisatie; ook is er permanent toezicht op de leefbaarheid. Denkbare functies zijn op basis van het bestemmingsplan: kantoren, maatschappelijke doeleinden, volumineuze detailhandel, dienstverlening, kleine bedrijvigheid of sportieve en recreatieve dienstverlening.

Reageer op dit artikel