nieuws

Dordrecht opteert voor levendige stadswijk aan water

regios

Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht heeft de stedenbouwkundige opzet van de nieuwe wijk Stadswerven goedgekeurd.

Dordrecht opteert voor een levendige stadswijk aan het water met ruimte voor ongeveer 1600 woningen, 65.000 m2 voorzieningen en bedrijfsruimte en ongeveer 1000 openbare parkeerplaatsen. De gemeente denkt ook aan de vestiging van een nieuw theater in de nieuwe stadswijk.De wijk Stadswerven komt op de plek, waar de scheepsbouw jarenlang een belangrijke plaats innam in Dordrecht. Het Energiehuis is een van de meest in het oog springende gebouwen in het gebied. In en om dit gebouw kan een cultureel, educatief en commerciële cluster ontstaan met bedrijvigheid rond het thema watersport. Met verschillende ondernemers is de gemeente in gesprek over herbestemming van de watertoren en het naastgelegen pompgebouw. De gemeente denkt hierbij aan een hotel of congrescentrum en is daar onder andere over in gesprek met Daan van der Have, de man die in het voormalige kantoor van de Holland Amerika Lijn op de Rotterdamse Wilhelminapier Hotel New York vestigde. Medio dit jaar moet de gemeenteraad beslissen of er een nieuw theater in de nieuwe wijk Stadswerven komt. Dit gebeurt in samenhang met het stedenbouwkundig plan.

Reageer op dit artikel