nieuws

Dordrecht effent pad voor vestiging Makro op Dordtse Kil 3

regios

De weg is vrij voor de vestiging van een Makro in Dordrecht.

Het gemeentebestuur heeft begin deze week toestemming gegeven voor detailhandelsactiviteiten op het bedrijventerrein Dordtse Kil 3, zo meldt De Dordtenaar. Eerder gaf de provincie al aan geen bezwaar te hebben tegen wijziging van het daar geldende bestemmingsplan. Makro kan nu een bouw- en milieuaanvraag indienen voor de bouw van een warenhuis met een oppervlakte van 22.000 m2, 1300 parkeerplaatsen en een tankstation. Wethouder F. van den Oever hoopt dat Makro nog voor het eind van dit jaar gaat bouwen. Makro wil in Dordrecht zijn achtste filiaal van Nederland openen. Echter, Makro wordt deels gezien als detailhandel en dat was op Dordtse Kil 3 niet toegestaan. Daarom heeft Dordrecht een speciale juridische constructie bedacht om de vestiging mogelijk te maken. De gemeente ziet de Makro graag komen omdat met de vestiging ongeveer 500 arbeidsplaatsen zijn gemoeid. Bij Metro, de moedermaatschappij van Makro, bleek niemand bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel