nieuws

DMV alleen verder met herontwikkeling Droste-terrein

regios

DMV Vastgoed Ontwikkeling gaat alleen verder met de herontwikkeling van het voormalige Droste-terrein aan het Spaarne in Haarlem.

Voormalig partner Imca Vastgoed heeft zich terug getrokken uit dit project, dat bestaat uit 3500 m2 kantoorruimte en 180 koopappartementen, waarvan 120 nieuwbouw en zestig in monumentale panden. Het voormalige Droste-terrein werd in het tweede kwartaal van 2002 gezamenlijk door Imca en DMV aangekocht. Algemeen directeur Ton van Oosten van Imca Vastgoed: ‘Een verschil van inzicht in de trends van de woningmarkt heeft geleid tot de breuk. Dat er in de monumentale panden op het terrein topappartementen gerealiseerd zouden worden, daar waren wij het over eens. In de nieuw te bouwen appartementen wilden wij bouwkundig gezien echter een grotere diversiteit aanbrengen dan DMV. Bovendien wilden wij deze ook voornamelijk in een hoger prijssegment realiseren dan DMV. Zij bleven echter vasthouden aan het aanvankelijke voornemen om uitsluitend in het middensegment, dat loopt van zo’n 200.000 tot 250.000 euro, appartementen te realiseren.’ Omdat de partijen het niet eens konden worden over de te volgen koers bij de herontwikkeling van het Droste-terrein, werd besloten de grond onderling bij opbod te veilen. DMV bracht vervolgens het hoogste bod uit waarop Imca is uitgekocht. Voor welk bedrag DMV eigenaar werd van de ontwikkeling, wilde van Oosten niet zeggen. Directeur Rob Drapers van DMV Vastgoed Ontwikkeling wilde niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Wel verzekerde Drapers dat na de bouwvakvakantie van 2005 met de bouw van de kantoorruimte en de appartementen wordt begonnen.Saillant detail is dat Imca sinds ruim een jaar doende is met de herontwikkeling van het voormalige terrein van het Haarlemse Energiebedrijf in de Waarderpolder. Dit terrein grenst aan het Droste-complex. Met het concept ‘Nieuwe Energie, Cultuur & Bedrijvigheid’ wil Imca hier in totaal 12.000 m2 bedrijfsruimte, 13.000 m2 kantoorruimte, 550 m2 horeca, 3600 m2 bestemd voor culturele activiteiten en evenementen en 450 parkeerplaatsen realiseren. ‘Dat eerder al volledig in gang gezette project zal, nu er een punt achter Droste is gezet, worden versneld en versterkt’, zo verzekert Imca in een persbericht.    

Reageer op dit artikel