nieuws

DLH ontwikkelt winkels en woningen in Zwolle

regios

DLH Projectontwikkeling en de Moes Bouwgroep hebben een voorlopig ontwerp voor de zuidkop van de Melkmarkt in Zwolle ontwikkeld.

Op het programma staat de bouw van ongeveer 2500 m2 winkelruimte verdeeld over twee lagen, met daarboven twee lagen met in totaal 28 woningen en eronder een openbare fietsenkelder met 500 plaatsen. De 28 appartementen worden waarschijnlijk huurwoningen in de vrije sector.Momenteel zijn de ontwikkelaars nog in onderhandeling met de eigenaren van drie aanpalende panden. Verlopen die onderhandelingen naar wens dan kan fase II van het plan, de realisatie van nog eens 1000 m2 winkelruimte, direct worden meegenomen. In een van deze drie panden is momenteel Flash Speelautomaten gevestigd dat naar het nieuwe stadioncomplex van FC Zwolle gaat verhuizen. Eind 2005, als naar verwachting minstens 65 procent van de nieuwe winkelruimte aan de Melkmarkt is verhuurd, begint de bouw van het complex. Met de ontwikkeling van beide fasen is een investering gemoeid van ongeveer 30 miljoen euro. Het ontwerp voor de locatie, waar voorheen enkele grote banken waren gevestigd, is van Dana Ponec, partner van Soeters Van Eldonk Ponec Architecten. Volgens directeur Dick Huiskamp van DLH Projectontwikkeling is er in Zwolle veel vraag naar grotere winkelruimten. ‘We zijn al in gesprek over de verhuur van units van 500 à 600 m2 en groter. Op die locatie in het kernwinkelgebied van Zwolle kan dat. Het plan is dermate flexibel in te vullen dat er bijvoorbeeld ook twee units van ongeveer 1200 m2 in kunnen komen.’     

Reageer op dit artikel