nieuws

dlh herontwikkelt bankenlocatie zwolse binnenstad

regios

Projectontwikkelaar DLH gaat op de Bankenlocatie in de Zwolse binnenstad 3.

00 m2 winkelruimte, 400 m2 horeca, 28 appartementen en een fietsenkelder voor 600 fietsen realiseren. Naar verwachting begint de bouw volgend jaar juni. Het plan vergt een investering van ongeveer 18 miljoen euro.Volgens een woordvoerder van DLH zijn er nog geen huurcontracten voor de winkelruimte afgesloten, ‘maar inmiddels is er zo veel vraag naar deze winkelruimte, dat loopt wel vol.’ Het ontwerp is van de hand van architect Dana Ponec Van Soeters Van Eldonk Ponec Architecten. De realisatie is nauw verweven met het Binnenstadsprogramma 2015 van de gemeente Zwolle, waar bijvoorbeeld de herinrichting van de Grote Markt onderdeel van uitmaakt. Om het plan te kunnen realiseren moeten twee voormalige bankgebouwen, van ABN Amro en Rabo worden gesloopt. De welstands- en monumentencommissie heeft een positief advies uitgebracht over het totale bouwplan. Voor, tijdens en na de beoogde sloop van de bestaande panden wordt archeologisch en bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd. Omdat het bouwplan zich naast het rijksmonument De Harmonie aan de Grote Markt bevindt, moet een monumentenvergunning worden aangevraagd. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de welstands- en monumentencommissie hebben een positief advies uitgebracht over de aansluiting van de nieuwbouw op De Harmonie.

Reageer op dit artikel