nieuws

Distributiecentrum Kruidvat wordt met 32.000 m2 uitgebreid

regios

Retailer A.S. Watson h

eft vorige week een verklaring van geen bezwaar ontvangen van de provincie Gelderland voor de uitbreiding van zijn distributiecentrum voor de drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister en de parfumerieketen ICI Paris XL in Heteren. Het huidige distributiecentrum van 18.000 m2 aan de A50 zal worden uitgebreid met 32.000 m2 tot totaal 50.000 m2. Volgens Erick Kloos, directeur Vastgoed van A.S. Watson Continental Property Europe in Renswoude, begint de bouw op 1 juni 2005. De afgifte van de bouwvergunning door de gemeente, die binnen enkele weken wordt verwacht, is nog slechts een formaliteit nu de provincie ‘eindelijk’ haar fiat heeft gegeven. Het wachten is nu op het verplaatsen van drie nabijgelegen voetbalvelden van de plaatselijke voetbalvereniging SDOO naar een andere locatie in Heteren. Kloos: ‘Dat verplaatsen klinkt eenvoudiger dan het is. Want je zit ook nog met het voetbalseizoen en de inzaaiperiode van de grasmat. Vandaar dat we niet eerder dan in juni volgend jaar daadwerkelijk met de bouw kunnen beginnen.’De uitbreiding is operationeel eind 2006, begin 2007. De bouwplannen betekenen dat het huidige personeelsbestand van 350 mensen op termijn in Heteren zal verdubbelen. De hoogte van het investeringsbedrag wil Kloos niet prijsgeven. Terugblikkend spreekt Kloos van een ‘zeer lastige procedure door de starre opstelling van de afdeling ruimtelijke ordening van de provincie Gelderland.’ De papierrompslomp heeft alles bij elkaar zes jaar in beslag genomen. ‘Dit heeft ons zeer veel geld gekost, want we hadden eigenlijk al in 2001 met de bouw klaar willen zijn.’ Noodgedwongen maakt de retailer daarom gebruik van een logistiek centrum in Veghel van 17.500 m2. Hier werken 175 mensen. Dit centrum zal op termijn worden verkocht. Het is de bedoeling alle logistieke activiteiten van A.S. Watson voor de Nederlandse retailmarkt weer te concentreren in Heteren. De voormalige Kruidvat Holding behoort sinds 2002 tot de Hongkongse retail-organisatie A.S. Watson, en is onderdeel van het conglomeraat Hutchison Whampoa Limited. Die Chinese multinational is onder meer eigenaar van containerbedrijf ECT in Rotterdam.

Reageer op dit artikel