nieuws

distributiecentrum epson naar tilburg

regios

De Japanse printerfabrikant Epson vestigt zijn distributiecentrum voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten in Tilburg.

Epson sluit zijn centra in Rotterdam en Düsseldorf. Het distributiecentrum, dat een investering vergt van 30 tot 40 miljoen euro, moet in april 2007 operationeel zijn. De 250 werknemers in Rotterdam kunnen terecht in Tilburg, net als 350 tijdelijke krachten die op piekmomenten worden ingezet.De keus voor Tilburg heeft volgens Epson te maken met de goede faciliteiten die de stad biedt aan logistieke dienstverleners. In de stad zijn ook grote bedrijven als Coca-Cola, Sony en Samsung aanwezig met centra. Daarnaast is de ligging van Tilburg binnen de distributierechthoek (Rotterdam, Antwerpen, Leuven en Venlo) zeer centraal.Steeds meer bedrijven kiezen er overigens voor belangrijke vestigingen in Brabant te plaatsen. Dat heeft onder meer te maken met ligging van de agglomeratie Brabantstad (Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond) in vergelijking met de havensteden Rotterdam en Antwerpen en het Duitse achterland.

Reageer op dit artikel