nieuws

Dispuut kantoorpand Franeker voor rechter

regios

De rechter moest 13 april te pas komen aan een vijf jaar lopend dispuut tussen projectontwikkelaar Ruurd Keuning en de gemeente Franeker over de bouw van een kantoor bij het station in die plaats.

euning eist dat de vrijstellingsprocedure voor het bestemmingsplan wordt hervat. De vrijstellingsprocedure werd stilgelegd nadat eerst de gemeenteraad en later het college van burgemeester en wethouders van Franeker er bezwaar tegen maakten. Het dagelijks bestuur van de stad wil eerst garanties van Keuning over de planschade, die kan oplopen tot 100.000 euro en waarvoor de gemeente nu het risico loopt. Keuning kocht de grond van de Nederlandse Spoorwegen voor 200.000 euro. De rechtbank in Leeuwarden doet eind april uitspraak.

Reageer op dit artikel