nieuws

dhl opent logistiek centrum tilburg

regios

Logistieke dienstverlener DHL Exel Supply Chain, Epson, gemeente Tilburg en ProLogis, hebben afgelopen vrijdag de contracten getekend voor de bouw van een nieuw distributiecentrum van 31.

00 m2 met bijbehorende kantoorruimte op industrieterrein Vossenberg-West 1. Het nieuwe distributiecentrum, dat door DHL Exel Supply Chain zal worden gemanaged, zal in het voorjaar van 2007 in gebruik worden genomen. De logistieke operatie biedt werkgelegenheid aan zo’n 250 medewerkers. In de piekseizoenen kan dit toenemen tot zo’n 600 arbeidsplaatsen. Epson, aanbieder van producten en oplossingen op het gebied van druk en digitale beeldbewerking, wordt de belangrijkste klant van het logistieke centrum dat een investering vergt van 30 tot 40 miljoen euro.’Epson’s logistieke activiteiten zijn momenteel ondergebracht op verschillende locaties’, aldus Pascal van Beek, Epson’s senior logistics manager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika. ‘Door de samenvoeging van de activiteiten onder regie van DHL Exel Supply Chain, verwacht Epson aanzienlijke besparingen te realiseren. Vanuit Tilburg zullen met name de printers, beamers en kassaregistratiesystemen hun weg vinden naar eindgebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.’ Epson sluit zijn centra in Rotterdam en Düsseldorf. In Rotterdam werken 250 werknemers. De bedoeling is dat die straks in Tilburg gaan werken.Ko Nuijten, first vice president ProLogis Benelux: ‘We bedienen DHL momenteel met bijna zeventig gebouwen in Europa, Noord-Amerika en Azië. We zijn erg blij dat we onze samenwerking met dit nieuwe project kunnen uitbreiden. De locatie en de hoge kwaliteit van dit duurzame, state-of-the-art gebouw levert een waardevolle bijdrage aan de logistieke keten van onze klant en aan onze portfolio.’

Reageer op dit artikel