nieuws

den helder koopt attractiepark cape holland

regios

De gemeente Den Helder koopt voor ruim 6,5 miljoen euro het nautisch themapark Cape Holland van Libéma.

Beide partijen hebben een intentieverklaring getekend over de beëindiging van de samenwerking op de Oude Rijkswerf Willemsoord. Het definitieve koopcontract wordt naar verwachting nog in december getekend. Het eigendom van de VOC replica het schip Prins Willem wordt niet door Den Helder overgenomen. De Prins Willem, die eigendom blijft van Libéma, zal naar verwachting uiterlijk 31 december 2008 Den Helder verlaten. Tot die tijd huurt Willemsoord het schip en zal de VOC replica in ieder geval tijdens Sail 2008 op de Oude Rijkswerf Willemsoord te bewonderen zijn. Sinds de opening eind april 2004 leidde het attractiepark op de voormalige marinewerf Willemsoord een zieltogend bestaan. Het nautisch themapark, dat is gerealiseerd op het 20 hectare grote terrein van de oude rijkswerf Willemsoord, heeft ruim 100 miljoen euro gekost en moest jaarlijks 600.000 bezoekers trekken. De verwachte honderdduizenden bezoekers kwamen niet. Het park werd bovendien geplaagd door een onderzoek van justitie naar vermeende fraude en gesteggel tussen Libéma en de gemeente en Libéma en haar onderhuurders. Den Helder gaat nu zelf de regie voeren over de ontwikkeling van het attractiepark. Met alle gebruikers van het complex en derden wil de gemeente zoeken naar nieuwe kansen voor Willemsoord. Die mogelijkheden worden ook de komende weken verkend.

Reageer op dit artikel