nieuws

den haag moet flink doorbouwen

regios

De gemeente Den Haag moet haast maken met het bouwen van woningen binnen haar grenzen.

Tot 2010 moeten bijna 3500 woningen per jaar worden gebouwd om aan de afspraken met het Rijk te voldoen. Dat liet de gemeente gisteren weten. In 2005 werden 2280 woningen opgeleverd.Het gemeentebestuur moet daarom op zoek naar nieuwe bouwlocaties, die als uitwijkmogelijkheid bij tegenvallers kunnen dienen. Momenteel zijn de marges te klein, legt een gemeentewoordvoerder uit. Bijvoorbeeld in geval van vertraging bestaat meteen het gevaar dat de gemeente de doelstellingen niet haalt. Met de Haagse woningcorporaties, die 30 procent van de geplande woningen bouwen, maakt de gemeente productieafspraken. Ook zijn met de provincie afspraken gemaakt om de procedures rond bestemmingsplannen te versnellen en zorgt de gemeente zelf dat woningbouwprojecten sneller de benodigde vergunningen krijgen.

Reageer op dit artikel