nieuws

den haag heeft 2000 woningen verkocht

regios

Den Haag heeft een groot deel van zijn vastgoed verkocht.

Van de 2.800 gemeentelijke panden zijn nu bijna 2000 woningen in andere handen overgegaan. De grootste slag is geslagen door de Westlandse woningcorporatie Westambacht. Die heeft deze zomer 788 panden gekocht van Woningbeheer, de vastgoedpoot van de gemeente Den Haag. Dat meldt het Algemeen Dagblad.Het gaat om 731 woningen en 57 winkels en bedrijfspanden, voornamelijk in de Schilderswijk, het Centrum en Scheveningen. Corporatiedirecteur René Lemson wil het aankoopbedrag niet noemen, maar zegt ‘geen cent meer’ te hebben betaald dan het bod van 38,5 miljoen uit 2005. Andere grote kopers zijn vastgoedbank FGH, die 360 woningen overneemt in Escamp en Bouwlust, en de vastgoedmagnaat Rob Brinkel, die vorig jaar al 244 panden van Woningbeheer op de kop had getikt. 74 Panden zijn ‘los’ verkocht. Dat staat in de voortgangsrapportage die wethouder Norder (PvdA, wonen) naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Den Haag sluist ruim 500 panden door naar twee andere gemeentelijke CV’s om sturing te houden op kwetsbare gebieden. De stad heeft nu nog 746 panden in de verkoop staan. Daarvan worden 230 woningen aangeboden aan een woningcorporatie. De rest kan naar een marktpartij.

Reageer op dit artikel