nieuws

Delta Lloyd pakt winkelcentra aan in Diemen en Uithoorn

regios

Vastgoedbelegger Delta Lloyd Vastgoed heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Diemen over de renovatie en de uitbreiding van haar winkelcentrum in Diemen.

Als gedelegeerd ontwikkelaar is hiervoor 3W in Maastricht aangetrokken. Arn Meijs, eveneens uit Maastricht, wordt de architect van het te vernieuwen winkelcentrum.Het winkelcentrum in Diemen telt nu in totaal 9200 m2 bedrijfsvloeroppervlak, waarvan 8000 m2 eigendom is van Delta Lloyd. Het winkelcentrum wordt met een uitbreiding van 7500 à 7900 m2 bijna verdubbeld. Er komt ook een nieuwe parkeervoorziening met 360 à 400 plaatsen. Verder worden er tussen de 24 en 66 nieuwe woningen gerealiseerd. Het begin van de bouw staat gepland voor het najaar van 2005 en de oplevering is voorzien voor het voorjaar van 2008. De totale investering ligt rond de 43 miljoen euro.Ook het eigen winkelcentrum Zijdelwaartplein in Uithoorn zal door Delta Lloyd Vastgoed worden gerenoveerd en uitgebreid. 3W treedt ook hier als gedelegeerd ontwikkelaar op. De intentieovereenkomst met de gemeente is inmiddels getekend. Het huidige winkelcentrum telt 10.000 m2 en wordt uitgebreid met 4500 m2. Er komt ook een parkeergarage met 340 plaatsen. Verder worden er waarschijnlijk ongeveer zestien nieuwe woningen gerealiseerd. Het plan voor winkelcentrum Zijdelwaartplein bevindt zich nog in de schetsfase. De keuze van de architect wordt binnenkort gemaakt. Een investeringsbedrag kan nu nog niet worden genoemd. Delta Lloyd heeft winkelvastgoed in zijn portefeuille ter waarde van 175 miljoen euro, bestaande uit een dertigtal verschillende complexen. De Ridderhof in Ridderkerk is met 17.000 m2 de grootste. Daarnaast heeft Delta Lloyd Vastgoed een belang in het ING Dutch Retail Fund. Een uitgebreid profiel van Delta Lloyd Vastgoed is te vinden in het meinummer van Vastgoedmarkt.

Reageer op dit artikel