nieuws

delfzijl investeert 11 mln in bedrijventerrein

regios

Het 69 hectare grote bedrijventerrein Farmsumerpoort nabij Delfzijl wordt voor 11 miljoen euro gerevitaliseerd.

Ook de Farmsumerhaven krijgt een opknapbeurt. De werkzaamheden aan het businesspark zijn begonnen. Het project moet vele honderden nieuwe banen opleveren. Farmsumerpoort is aan beide zijden omsloten door het Eemskanaal. Er komen nieuwe wegen op het terrein, een rotonde vervangt een T-splitsing en er wordt een brug aangelegd over het afwateringskanaal. Tot nu toe moesten de zware vrachtwagens dwars door het dorp Farmsum rijden.Op het terrein zijn bedrijven gevestigd als Niestern Sander, Cebo cementbouw, Heuvelman Ibis, Eemsmond Betoncentrale, Ballast Nedam en Terminal Delfzijl. In het project werken de provincie, de gemeente en Groningen Seaports samen. De ondernemers zijn nauw bij de plannen betrokken geweest. Eind 2007 moeten de werkzaamheden zijn voltooid.

Reageer op dit artikel