nieuws

Dekker plaatst Bossche woningcorporatie onder toezicht

regios

Minister Dekker van Volkshuisvesting heeft de woningcorporatie Stichting Wonen ’s Hertogenbosch (SWH) onder toezicht geplaatst.

Aanleiding is een fraude-affaire waarvan de voormalige directeur wordt verdacht. Inmiddels verricht de Inlichtingen en Opsporingsdienst van haar ministerie onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar de zaak.De voormalige directeur is zijn baan inmiddels kwijt en het bestuur en de raad van commissarissen van de corporatie zijn zelf opgestapt. Dekker heeft M. Duijnker als toezichthouder aangesteld. Zij moet de administratie en de interne controle in de gaten houden. Daarnaast is het de bedoeling dat ze het tijdelijk bestuur van de organisatie in de gaten houdt.

Reageer op dit artikel