nieuws

De Woonplaats, Volion en Bam Vastgoed ontwikkelen in Enschede

regios

Woningcorporaties De Woonplaats, Volion en ontwikkelingsbedrijf Bam Vastgoed hebben op 19 november intentieovereenkomsten getekend voor een woningproject en voor de ontwikkeling van een kantoor op de ontwikkellocatie Zuiderval in Enschede.

Beide corporaties fuseren met elkaar per 1 januari 2005. De nieuwe organisatie draagt de naam De Woonplaats.De intentieovereenkomst voor het woningproject omvat de deelgebieden Kotmanpark Noord en Hofkwartier. In deze gebieden zullen diverse segmenten van de woningmarkt worden bediend met goedkope, middeldure en dure huurwoningen en enkele zorgwoningen. Er zal gezamenlijk worden ontwikkeld, waarbij De Woonplaats optreedt als de eigenaar en belegger en Bam Vastgoed als ontwikkelaar van de locatie en de gebouwen. In deze gebieden ontwikkelt Bam Vastgoed ook koopwoningen en kantoren.De tweede intentieovereenkomst betreft de ontwikkeling van het nieuwe kantoor voor De Woonplaats. Dit kantoor moet worden gebouwd in deelplan Eeftink op de hoek van de Zuiderval met de Wethouder Beversstraat. De Woonplaats is naast beoogd gebruiker ook beoogd eigenaar van het kantoor. De overeenkomst betreft de eerste fase waarbij partijen gezamenlijk de haalbaarheid onderzoeken van een nieuw te bouwen kantoor van ten minste 5100 m2 bruto vloeroppervlak. De verwachting is dat de bouw eind 2005 kan beginnen.    

Reageer op dit artikel