nieuws

De Plantage in Amersfoort bereikt hoogste punt

regios

De Plantage in Amersfoort heeft zijn hoogste punt bereikt.

Dit wordt woensdag 25 augustus gevierd. De officiële handeling wordt verricht door J.P.A. de Wilde, coördinerend wethouder Centraal Stadsgebied van de gemeente Amersfoort en P.M. Strengers, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amersfoort.De Plantage bestaat uit elf stadswoningen met aparte kantoorruimte en ruime privé-terrastuin; zestig driekamerappartementen; vijf exclusieve hoekappartementen met een woonruimte van 185 m2 en dertien penthouses met drie of vier slaapkamers. Alle woningen zijn voorzien van een eigen parkeerplaats en een ondergrondse berging. Naast de woningen wordt er op de begane grond een commerciële plint gerealiseerd met bijbehorende (ondergrondse) parkeervoorzieningen. Van de totaal 3000 m2 commerciële ruimten is ongeveer 2250 m2 verhuurd aan een Edah-vestiging. In de overige ruimte, ongeveer 750 m2, wordt detailhandel gerealiseerd. De Plantage is het eerste project met koopappartementen dat in het Eemkwartier wordt gerealiseerd en op dit moment is ruim 85 procent verkocht. Architect van het project is Vera Yanovshtchinsky Architecten uit Den Haag. De ontwikkeling en realisatie is in handen van Heilijgers.

Reageer op dit artikel