nieuws

de key koopt gebouwen inholland

regios

Woonstichting De Key wordt de nieuwe eigenaar van de gebouwen van Hogeschool InHolland aan de Bergwijkdreef en aan de Wildenborch in Diemen.

Vrijdag ondertekenden InHolland en De Key een intentieovereenkomst. De Key is nu eigenaar van het gebouw aan de Bergwijkdreef. De Wildenborch wordt pas overgenomen als InHolland definitief de nieuwe locatie in Amsterdam kan betrekken.InHolland wil de opleidingen die nu nog in Diemen worden verzorgd, verplaatsen naar het VU-kwartier aan de Zuidas, wat past bij de steeds intensievere samenwerking met de Vrije Universiteit. De partijen zijn overeengekomen dat het gebouw aan de Wildenborch tot 1 januari 2012 nog door InHolland wordt gebruikt. Gedurende de tijd dat InHolland het gebouw aan de Wildenborch nog in gebruik heeft, willen De Key en haar projectontwikkelaar De Principaal het terrein tijdelijk inrichten voor ongeveer 500 studentenunits. Uiteindelijk zullen op het terrein 350 ‘woon-werkkoopwoningen’ worden gerealiseerd.De Key heeft momenteel ongeveer 1300 wooneenheden in Diemen, waaronder de complexen Beukenhorst, Berkenstede en het studentencomplex aan de Rode Kruislaan. Door de aankoop van de panden van InHolland kan De Key dit gebied naar eigen zeggen nog beter in samenhang ontwikkelen.

Reageer op dit artikel