nieuws

Crisis in Hofstad over verkoop Woonbeheer

regios

In de Haagse politiek is een crisis uitgebroken over de mislukte verkoop van Woonbeheer aan de Amsterdamse woningbouwvereniging Rochdale.

De posities van de omstreden directeur dienst Stedelijke Ontwikkeling, H. Jagersma, en diens baas, wethouder A. Hilhorst (PvdA) lijken op het spel te staan. Rochdale besloot deze week, na maandenlange onderhandelingen, af te zien van de koop van Woningbeheer, omdat Jagersma bij de onderhandelingen twee petten op bleek te hebben. De onlangs aangestelde commissarissen van Woningbeheer blijken afkomstig te zijn van het adviesbureau Koningsbos, waarbij ambtenaar Jagersma ook commissaris is. De commissarissen hebben met medeweten van het gemeentebestuur de afgelopen maanden vergoedingen gedeclareerd tot 100.000 euro. Ook zijn er vragen gerezen over het collectieve ontslag van de directie van Woningbeheer door de nieuwe raad van commissarissen. De dagelijkse leiding van Woningbeheer wordt nu waargenomen door commissaris B. Ticho, ook al afkomstig van Koningsbos.Het blijkt dat de gemeenteraad niet op de hoogte was van de twee petten van Jagersma. Hem wordt verweten dat hij de commissarissen binnen zijn vriendenkring heeft gezocht. Woningbeheer is nu nog een gemeentelijk bedrijf, dat werd opgericht om de stadsvernieuwing gestalte te geven. Het bedrijf koopt oude panden op, geeft adviezen en helpt wijken op te knappen. Woningbeheer kwam al eerder negatief in het nieuws door berichten dat de directie zich door de vastgoedsector in Cannes liet fêteren. De gemeente besloot daarna het bedrijf van de hand te doen. Jagersma kreeg de opdracht de onderhandelingen te voeren, maar de kansen op een verkoop aan Rochdale lijken nu te zijn verkeken. De onthullingen over de situatie bij woningbeheer zijn gedaan in de Haagsche Courant.     

Reageer op dit artikel