nieuws

corporaties ontwikkelen 147 seniorenwoningen

regios

Deltawonen uit Zwolle wil in de stad 104 seniorenwoningen ontwikkelen.

De woningcorporatie denkt in februari 2006 de 47 seniorenappartementen van het nieuwe verzorgingshuis De Nieuwe Haven reeds te hebben opgeleverd. Dit verzorgingshuis komt in de plaats van een verouderd verzorgingsgebouw elders in Zwolle. In opdracht van Isala Ouderenzorg gaat Deltawonen dit oude gebouw vervolgens ombouwen tot een complex met 57 seniorenappartementen. Deze appartementen financiert Isala met het bedrag dat Deltawonen betaalde voor het oude complex. Wanneer de bouw hiervan begint, is nog niet bekend. Verder sluiten zorgcombinatie Zwolle en woningcorporatie SWZ een intentieovereenkomst voor de bouw van appartementencomplex in de Zwolse wijk Stadshagen. Er zijn 43 woningen gepland, verdeeld in 28 sociale huurwoningen en vijftien middendure huurwoningen. Naast de woningen komt een kantoor voor zorgverlening en een ontmoetingsruimte met een ruim terras. De bouw begint halverwege 2007, naar verwachting volgt de oplevering in het najaar van 2008.

Reageer op dit artikel